De nieuwe appartementswet – Know the rules, embrace the changes!

De nieuwe appartementswet

Know the rules, embrace the changes!

27/09/2018

 

Wat?Wie?Wanneer?Praktisch - inschrijvingen

Op 1 januari 2019 gaat de nieuwe appartementswet van start. Een nieuw tijdperk voor promotoren, notarissen, syndici en eigenaars dient zich aan. Als middelgrote syndicus wensen wij onze partners op de hoogte te brengen van de nieuwe mogelijkheden die deze wet biedt aan al de stakeholders van de wereld van de mede-eigendom.

De Vlaams bouwmeester ziet het aantal appartementsgebouwen de komende generaties sterk toenemen, wat nieuwe opportuniteiten creëert voor de hele vastgoedsector. Hierbij wijzigen de spelregels heel sterk.

Insurea heeft zich gespecialiseerd in “het opstarten van het beheer van nieuwe middelgrote en grote appartementsgebouwen”. Informatie verstrekken aan de verschillende betrokken partijen vindt Insurea één van haar kerntaken als syndicus.  Gebrek aan de juiste informatie en kennis over de regels van de mede-eigendom liggen vaak aan de basis van conflicten tussen projectontwikkelaars en mede-eigenaars, tussen mede-eigenaars onderling, enz….

Know the rules, embrace the changes!  Dat deze nieuwe wet nieuwe verplichtingen oplegt aan verschillende betrokken partijen, kunnen we moeilijk ontkennen.  Graag praten wij tijdens dit event ook over de nieuwe opportuniteiten voor u.

Onze eerste gastspreker, Minister Kris Peeters, Federaal vice-Premier, Minister van Werk, Economie en Consumenten belast met Buitenlandse Handel, geeft vanuit zijn vakgebied het belang en de mogelijkheden van de nieuwe appartementswet.

 

 

 

 


 

Professor Vincent Sagaert, Gewoon Hoogleraar UAntwerpen, KU Leuven en KULAK, UHasselt, Advocaat aan de Balie van Brussel en voorzitter “werkgroep van de nieuwe wet op mede-eigendom” himself, brengt zijn verhelderende inzichten. Behalve nieuwe verplichtingen, zijn er ook nieuwe opportuniteiten. U verneemt het tijdens een zeer boeiende uiteenzetting.

 

 

 Donderdag 27 september 2018.

De voorlopige agenda ziet er uit als volgt:

– 19u00 Onthaalreceptie – Verwelkoming
– 19u30 Minister Kris Peeters
– 20u00 Professor Vincent Sagaert
– 21u00 Vragen
– 21u30 Netwerkreceptie
– 22u30 Einde event

Hou alvast de datum vrij in uw agenda.

Laat uw gegevens hier achter en reserveer nu al uw plaats.
De juiste locatie wordt later meegedeeld.

Indien u met méér dan twee personen wenst deel te nemen, gelieve uw vraag te mailen naar:  event@insurea.be

Voor vragen: event@insurea.be

Inschrijven kan u hier

[vfb id=12]

 

Méér info over de organisator Insurea

Download de brochure